Шотландія – це країна на півночі Великобританії. Вона є частиною Великого Обєднаного Королівства Великобританії й Північної Ірландії.

Шотландія складається з двох історико-географічних частин: Хайлендс (дослівно – верховина) і Лоулендс (дослівно – низовина). Гірська частина – це суворий край з безлюдними долинами. З давніх-давен гори захищали країну від завойовників, давали притулок, їжу й водночас загартовували  мужність і волю шотландців. Хайлендс укритий лісами та гірськими річками.

Результат пошуку зображень за запитом шотландія на картіРезультат пошуку зображень за запитом природа шотландииРезультат пошуку зображень за запитом природа шотландииРезультат пошуку зображень за запитом природа шотландии

Результат пошуку зображень за запитом лохнес озеро шотландииСтолиця Шотландії – Едінбург, відомий своїми замками. Неофіційним символом країни, є національний музичний інструмент - волинка. 

Кілт – предмет національного шотландського чоловічого одягу у вигляді спіднички, традиційний одяг шотландських горян. Шотландія також країна міфів та загадок.

Результат пошуку зображень за запитом волинка шотландииШотландці, як і українці, народи, які не втратили інтересу до своїх споконвічних звичаїв і традицій, люблять їх і дуже високо цінують. Відчуття національної значущості, гідності і патріотизму, що займають важливе місце в їх  історії і культурі, пронизують всі сторони  життя.

Прапор Шотландії являє собою синє полотнище з косим (Андріївським) хрестом. Згідно з легендами, король шотландців Ангус перед битвою з англосаксами побачив у небі знамення у вигляді X-подібного хреста, на якому було розп'ято Андрія Первозванного. Шотландці у битві здобули перемогу. Апостола Андрія  вважають покровителем Шотландії.

Результат пошуку зображень за запитом прапор шотландія

У стародавньому літописі “Повість минулих літ” розповідається про подорож Апостола Андрія Первозваного углиб українських земель: «І прибув він до гирла Дніпрового, а звідти вирушив угору по Дніпру. І сталося, що він прибув і зупинився під горами на березі. А ранком, уставши, промовив він до учнів, що були з ним: “Бачите ви гори ці? На горах цих засяє благодать Божа, буде місто велике і багато церков здвигне тут Бог”. І піднявся він на гори ці, поблагословив їх, помолився Богу і зійшов з гори цієї, де пізніше виріс Київ”.

 В цих країнах живуть самобутні народи, що в себе на батьківщині вгадують місцевість краянина за кольоровими перехресними смугами на шотландському вбранні, як і ми вирізняємо вишивки Поділля, Буковини, Полтавщини, Гуцульщини чи Полісся.

Остання зміна: пʼятниця 6 березня 2020 19:55 PM