У віці вісімнадцяти років він одружився з донькою місцевого фермера Енн Хатауей, котра народила йому трьох дітей.

 Події наступних семи років життя Шекспіра, до появи записів, що свідчать про його успіхи в Лон­доні як актора й драматурга, залишаються загадкою. Згідно з деякими свідчен­нями, він став співвласником найбільш прославленої театральної трупи Лондо­на, якою опікувався лорд Чемберлен.

Наприкінці 1590-х років популярність та успіх дозволили Шекспірові придбати великий будинок у Стретфорді, «Нью-Плейс», і здобути титул джентльме­на, а також отримати право на власний герб у 1596 році. У 1598 році Шекспір узяв на себе частину витрат по будівництву великого театру «Глобус».

Не раз виникало запитання: а чи існував такий письменник взагалі, чи не приховувався під його ім'ям хтось інший?  Як відомо, Шекспір отримав лише початкову освіту. То чи ж міг він створити такі вишукані за формою й глибокі за змістом твори, які свідчать про те, що він бути автором творів, написаних високо ерудованою, надзвичайно освіченою, непересічною людиною свого часу? Існувала думка, що прізвище Шекспір скривало у собі декілька авторів. Сього­дні доведено, що автором шекспірівських творів була одна людина, цілком імовір­но, той самий Шекспір, який народився у Стретфорді.


Остання зміна: понеділок 11 березня 2019 20:07 PM