Велику роль в житті Конан Дойла грала його мати Мері Фолі. Від неї він успадкував свій інтерес до рицарських традицій, подвигів і пригод. Конан Дойл говорив: «Справжня любов до літератури, схильність до письменництва йде в мене, я вважаю, від матері».

Син письменника Адріан написав біографію свого батька під назвою «Справжній Конан Дойл». Він писав: «Вже сама атмосфера будинку дихала рицарським духом. Конан Дойл навчився розбиратися в гербах набагато раніше, ніж познайомився з латинським відмінюванням.»

Королівське хімічне товариство Великобританії у 2002 році нагородило Шерлока Холмса званням почесного члена. В рішенні зокрема вказано, що він успішно застосовував знання хімії для захисту законослухняних громадян від злочинців.

Коли до Конан Дойла одного разу звернулися з проханням перерахувати найкращі оповідання про Холмса, автор відібрав 12 творів:

«Скандал у Богемії», «Спілка рудих», «Пістрява стрічка», «П'ять апельсинових зерняток», «Танцюючі чоловічки», «Остання справа Холмса», «Порожній будинок», «Друга пляма», «Дияволяча нога», «Випадок в інтернаті», «Обряд будинку Месгрейвів», «Рейгетські сквайри», «Собака Баскервілів».


Остання зміна: понеділок 11 березня 2019 19:35 PM